fredag 18 april 2008

Hund!

Vi har återigen börjat fundera på att skaffa hund. Det är en grej som kommit upp flera gånger förut, vi har pratat om det, om olika raser, om vi har tid, om vi verkligen vill, osv. Vi försökte med en katt en vecka i höstas, med tanken att en katt inte ställer samma krav som en hund, och tar mindre tid. Men den är ju inte heller hälften så rolig. En katt är en katt, och vi är hundmänniskor. Så den bedårande missen fick lämnas vidare till någon som verkligen ville ha en katt, och inte blev besviken när den inte betedde sig som en labradorvalp.

Nu är det inte en labrador vi tänker skaffa heller, även om det väl i grunden ligger en stor kärlek till de stora hundarna; schäfer, rottweiler och sådana kraftpaket. Men de hänger också ihop med drömmen om den stora gården på landet, och så långt har vi inte kommit än. I verkligheten bor vi i en tvåa tre trappor upp mitt i stan, och ska vi alls ha en hund bör det vara en som passar hos oss.

På söndag ska vi åka och hälsa på en kennel i Östhammar som föder upp dvärgpinschrar. Om det verkligen är en sådan vi vill ha vet vi ännu inte, men det verkar vara en ras som kan vara intressant att titta på. Liten ut att se för jädra löjlig ut, och hyfsat energisk och lättlärd. Ju mer vi tittat på hundraser, desto mindre har de blivit - från den önskade rottweilern, till dansk-svensk gårdshund och borderterrier tills vi nu är nere på sådana som väger under 10 kg; dvärgpinscher, engelsk toy terrier, eller kanske en papillon? Fast pappisar ser för fåniga ut, faktiskt.

Nå, hur det än blir får vi gosa med söta hundar på söndag, i alla fall. Det ska bli kul!

3 kommentarer:

Nickan sa...

Häftigt! Har kenneln nån länk man kan få glo på?

Trollets mamma sa...

Annars är dvärgtax en oerhört uppkäftig och rolig variant (strävhåret skäller minst sägs det), enormt lättlärd och tuff - fast det är klart, att den kan betyder inte att den utför... Börjar så smått fundera på fyrbent jag också, om det inte kan bli syskon.

C sa...

http://www.littlepimillys.se/ heter kenneln!

Vi har faktiskt tänkt på långhårig dvärgtax (eller till och med kanintax, ännu mindre). Jag är lite misstänksam mot taxar ("kommer kallad, men inte strax, ty född till slav är ingen tax...). Jag vill ha en inställsam och lättlärd hund som älskar mig och AB över allt annat, och nånstans låter inte det som en tax... Men det är mycket möjligt att vi tittar på dem innan vi bestämmer oss, de står på listan. Skaffa hund! Roligt!