torsdag 8 maj 2008

Hundvalp

Just nu ligger en liten rödbrun valp insvept i en blå filt utsträckt längs mitt lår och sover bredvid mig i soffan. Vi var ute på gräsmattan en lång stund och lekte, tills lillen blev trött och började darra. Efter en lång, rätt sömnlös första natt sover han nu gott tätt intill mig. Jag ser på Star Trek och surfar på nätet, och riktigt hur jag ska lyckas göra något mer än det idag vet jag inte... Nåja, det kommer fler dagar. Det är ju hans första dag här, och han klarar sig faktiskt väldigt bra. Får han bara vara med där det händer saker så är han pigg och glad och nyfiken.

Vi har en hund! Hurra!

1 kommentar:

Miss F sa...

Visst är det väl underbart!
De där darrningarna känner jag igen. Det sötaste är ju när de dråsar omkull mitt i leken för att ta en tupplur. De har liksom små slängar av narkolepsi de första månaderna. Ursött!
Tre starka tips:
- Träna ensamhet från början! Inget mes, bara pang på. ;)(ni vet ju hur jag och Annika har det...Jag är liksom efterklok åt er här. :D)
- Koppelträning!!
- Socialisering med andra hundar och miljöer.
Vill ni ha fler tips så vet ni ju var ni skall vända er!
Oh! Glömde nästan! När ni ser att valpen är kissnödig spring ut innan, jag har sprungit med kissande hund nerför trapporna i vårt förra hus. Det är så jobbigt att skura hela trappuppgången... ;) Det är en myt att de slutar kissa när man lyfter upp dem. En fet myt.

Vad skall det lilla livet heta? Jag har Fenris som förslag, det kanske Annika sa?
Stort lycka till!