onsdag 13 oktober 2010

Läkare!

Idag har jag varit modig. Jag har ringt specialist-BVC här i stan, och vi ska få en tid där för utredning. Inte bara för att Signe inte sover, utan också för att hon är sjuk ungefär varannan vecka, och för att hon aldrig blir riktigt frisk emellan förkylningarna. Hon snörvlar hela tiden, snarkar när hon sover och verkar alltid täppt.

Jag har också ringt en öron-näsa-hals-läkare för att få en tid och kolla hennes näsa. Tänk om det sitter en polyp där? Tänk om det är det som är hela problemet? Tänk om det här jobbiga som vi kämpar så med inte alls är något helt normalt som går över? Tänk om det faktiskt är ett påtagligt fel som går att åtgärda?

Ärligt talat, bara det att prata med sköterska i telefon och beskriva hur det är, och få höra att vi kan få en läkartid, kändes väldigt väldigt bra. Bara det att slippa höra "det är helt normalt" eller "ja, det är jobbigt att ha småbarn" eller "det går över". Att få höra "jag skickar en tid till er, under tiden kan ni väl ringa själva till en önh-läkare för att kolla att det inte är en polyp?". Det känns helt underbart. Jag är gråtfärdig.

Det är så fantastiskt att få känna att nej, det här är banne mig inte alls normalt. Det kanske inte är något att göra åt - men det är i alla fall något att kolla upp. Det känns bra.

2 kommentarer:

Nickan sa...

vad roligt att ni hamnade på rätt plats äntligen! Kram på er!

Familjen Sundberg sa...

Helt fantastiskt med sjukvård som fungerar när man behöver.

Lycka till och kram på er alla fyra.