tisdag 22 december 2009

Det finns en första gång för allt

Vi var på café med goda vänner idag, Signe och jag, och två stora milstolpar passerades. Först satt hon själv i barnstol, med lite kudde runt som stöd. På eget initiativ höll jag på att skriva, och det var det förstås inte, men hon verkade väldigt förtjust och förnöjd rätt länge.

Hon satt och tog på allting på bordet, och jag lade en liten brödbit framför henne. Hon gjorde med den som hon gör med allt, svepte till sig den med hela armen och förde raskt handen och dess uppfångade byte mot munnen. Sen grinade hon lite illa och släppte brödbiten. En stund senare lade jag en annan bit framför henne som hon gjorde på samma sätt med, men denna brödkant fick stanna i handen och hon satt och stoppade den i munnen en lång stund. När hon till slut tappade taget hade hon blöta brödsmulor över halva ansiktet och hela händerna, och en ganska liten bit bröd föll till golvet.

Det är fullkomligt oklart huruvida något av brödbiten egentligen kom i Signes mage, men hon tuggade på den i alla fall. Det var kul!

Inga kommentarer: