onsdag 22 juli 2009

Möbler

Vi har beställt möbler för 5000 kr över nätet. Det känns helt vansinnigt, särskilt eftersom vi gjorde det med ungefär trettio sekunders betänketid klockan halv nio på kvällen, framför teven.

Men det följer vårt vanliga shoppingmönster: Först pratar vi i en halv evighet om vad vi skulle vilja ha, exakt vad vi skulle behöva, och hur det skulle se ut om vi kunde rita, bygga, sy eller snickra ihop det själv. Sen letar vi på alla upptänkliga ställen efter det vi behöver, på nätet och i affärer, och beklagar oss över att allt är för dyrt, har fel storlek, fel färg och skulle varit mycket bättre om vi gjort det själva. Särskilt jag tenderar att trycka på den där sista grejen (jag borde uppenbarligen blivit designer av allting istället för psykolog). Som regel förälskar vi oss totalt i något vi absolut inte har råd med, och sen lägger vi ner processen i några veckor. Därefter, när tiden gått en stund och vi faktiskt verkligen börjar behöva den där grejen, eller bara tröttnat på att inte ha den, så fattar vi väldigt snabbt ett gemensamt, fullkomligt ömsesidigt beslut om vilken av alla grejerna som vi har tittat på och förkastat vi ska köpa, och sen köper vi den, och är som regel jättenöjda.

Det var så det gick till när vi köpte vår nya tv, och det var faktiskt så det gick till när vi köpte Vilde förra året också. Och vår nya vardagsrumsmatta. Och, vad det beträffar, vår gamla vardagsrumsmatta. Det roliga i processen är väl just den där pausen som uppstår efter att vi kollat in utbudet och innan vi fattar beslutet. Vi behöver uppenbarligen en liten stund på oss att bearbeta frågan - och sen är vi nästan alltid helt överrens.

Det vi köpte denna gången var en skötbordsbyrå från Brio, som ska stå i vardagsrummet i vad jag kallar "bebishörnan", dvs den halva av rummet där vi förut hade ett matsalsbord och nu har en bänk, en fluffig matta, en skönt fåtölj och så småningom alltså också ett skötbord med förvaring.

Skötbordsbyrå Brio

Det andra vi köpte var en "BabyBay", möjligen det mest lyxanstrukna inköpet hittills. Vi har fått en alldeles utmärkt spjälsäng, som skulle ha stått bredvid min sida av sängen - men den är så stor att då kunde vi inte öppna balkongdörren. Vi kom fram till att balkongen är viktig för oss, så nu har vi investerat i en liten, rundad spjälsäng som hängs på vår säng, och inte är ivägen för balkongdörren. Förhoppningsvis kommer bebisen vilja sova där också...

(Annars vill säkert hunden det...)

Babybay

Vår andra stora möbelbedrift, förutom att trycka på datorknappar och göra internetköp, har varit att äntligen äntligen slipa och lacka vårt gamla vardagsrumsbord. Det passar perfekt i storlek och form, men har varit fult som stryk med flagnande vit färg och stora fläckar. Det tog två halva arbetsdagar att få bort färgen och slipa träet, men nu är det klart och fint och får nog komma upp från källaren där AB har lackat det idag, skulle jag tror. Hurra hurra!

3 kommentarer:

Nickan sa...

Men å...finns det inga länkar så man kan få glo lite?

C sa...

Självklart kan det åstadkommas länkar! Så där ja! Så ser de ut.

Kaxiga mamman sa...

Jag tycker babybay låter alldeles utmärkt, och en bra sköt/förvaringsmöbel är värdefull. Och de går alltid att sälja sedan om ni inte skulle vilja behålla dem när de inte längre är nödvändiga!